1

4 Ocak 2017 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI NEDİR? (50 FARKLI KULLANIM YOLU)





 Hindistan cevizi yağı üzerine yapılan birçok bilimsel araştırmada ,içeride ve dışarıdan alındığında sağlık için çok çeşitli faydaları olduğu ortaya çıkmıştır.
   Bilimsel olarak kanıtlara ulaştığımıza göre ,hindistan cevizi yağını nasıl kullanırız?
   İş arkadaşlarımıza,çevremizdeki insanlara kısacası tanıdık tanımadık herkese sorduk.Hindistan cevizi yağı kullanımının birçok yolu olduğunu gördük.Ayrıca facebook sayfamızda sizinde bu konu ile ilgili tavsiyeleriniz var ise bizimle paylaşabilirsiniz.
  Bu yazı,Hindistan cevizi yağının 50 farklı kullanım yolunu listeliyor ve farklı kullanımları deneyimlemek umarım size de keyif verir.

Bu yazıyı pin ederek daha sonra da okuyabilirsiniz. :)


  Şimdi,hayatınızın daha güzel olabilmesi için Hindistancevizi yağının kullanım yerlerine beraber göz atalım.

  1. Yüksek sıcaklıkta yemek pişirmek:Piyasada satılan bazı yağlar yüksek sıcaklıkta yemek pişirmek için uygun değildir.Hindistan cevizi yağı yüksek sıcaklıkta yemek pişirmek için harika bir alternatiftir.
  2. Tereyağı veya katı yağlar yerine :Tostun üzerine katı yağlar veya tereyağ yerine hindistan cevizi yağı  kullanın.
  3. Her gün bir yemek kaşığı :Her sabah bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı lezzetli ve sağlıklıdır.
  4. Smuziler (Smoothies):En sevdiğiniz smoothie tarifinin içine bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyin enerjinizin yükseldiğini göreceksiniz.
  5. Kızarmış harika yumurtalar :Tavanıza koyacağınız bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı hem yumurtalarınızın harika pişmesini sağlar hemde yumurtalarınız tavaya yapışmaz.
  6. Patlamış Mısır :Derin bir tencereye hindistan cevizi yağı koyun sonra da üstüne mısırları dökün.Mısırların her tarafına yağ ulaştığından emin olun.Sonra tencereyi orta ateşe koyun hava alabilmesi için tencerenin kapağını hafif açık bırakınız.Yaklaşık 5 dakika sonra patlamış mısırlarınız hazır olacak.
  7. Patlamış mısırların üstüne :Tereyağı yerine biraz hindistan cevizi yağı eritip himalaya tuzu dökebilirsiniz.
  8. Fırında pişmiş elma dilim patatesler :Fırınınızı önceden ısıtın  .Daha sonra pişirme kağıdı üzerine fazla kalın olmayan patates dilimlerinizi koyun.Üzerine hindistan cevizi yağı sürün .Yaklaşık on beş dakika pişirin.Üzerine biraz tuz ve sos ekleyerek servis edebilirsiniz.
  9. Hamur işlerinde kullanmak için:Bir daha ki sefere kek tarifinizi sıvı  veya katı yağ kullanmak  yerine hindistan cevizi yağı ile yapın.Arkadaşlarınız size tarifi soracak.Emin olun.
  10. Tavada kızartma :Bir daha ki sefere tavaya hindistan cevizi yağı koyarak tavuk parçaları yada patates dilimleri kızartabilirsiniz.Daha lezzetli olacağını göreceksiniz.
  11. Hindistan cevizi yağı ile Hellim Peyniri kızartma :Izgara peynirli sandviç hazırlarken peynirleri hindistan cevizi yağında kızartmayı deneyin.
  12. Hindistan cevizi yağlı kahve :Sabah kahvenize bir kaşık hindistan cevizi yağı ekleyerek enerjinizin nasıl da arttığını göreceksiniz.
  13. Hindistan cevizi yağlı mısır gevreği:Sabah kahvaltı da bir kaşık hindistan cevizi yağı,yoğurt,mısır gevreği ve taze meyvelerle güne zinde başlayın.
  14. Çaya bir kaşık Hindistan cevizi yağı:Bir miktar hindistan cevizi yağını eriterek yarım çay kaşığı çayınıza katabilirsiniz.Harika bir aroma yaratıyor.
  15. Salata Sosları :Hindistan cevizi yağını salata soslarında da kullanabilirsiniz.
  16. Elmacık kemiklerini vurgulamak :Makyajınızı tamamladıktan sonra elmacık kemiklerinize hafifçe uygulayın.Harika bir pırıltı verecek.
  17. Tıraş Losyonu :Tıraş olduktan sonra cildinize sürerek cildinizin tahriş olmasını engeller aynı zamanda nemlendirebilirsiniz.
  18. Yüz için peeling : Himalaya tuzu ve  bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırarak cildinizi hafifçe ovuşturun.Sonra soğuk su ile yıkayın.Cildinizin pürüzsüzleştiğini göreceksiniz.
  19. Vücut için peeling :Hindistan cevizi yağını ve rafine edilmiş şekeri karıştırıp vücudunuzu ovalayın sonra durulanın.
  20. Makyaj çıkarıcı :Makyajını çıkarmak için ellerinizle hindistan cevizi yağını yüzünüze uygulayın pamuk yardımıyla temizleyin.
  21. Oda parfümü :Hindistan cevizi yağı,esans ve su ile karıştırarak mis gibi kokan oda parfümü yapabilirsiniz.(1/3 kap hindistan cevizi yağı,1/4 kap karbonat,4 yemek kaşığı nişasta ve esansiyel yağlar.lavanta,çay ağacı esansları kullanılabilir)
  22. Ev yapımı dudak koruyucu : Hindistan cevizi yağını esanslarla karıştırarak dudak koruyucunuzu kendiniz yapabilirsiniz.
  23. Bebeklerde cilt bakımı:Bebeğinizin cilt  sağlığı için vücuduna düzenli olarak sürebilirsiniz.
  24. Cinsel ilişkide kayganlaştırıcı :Söylentiler var ama emin değilim :)
  25. Hamilelikte nemlendirici:Büyüyen  karnınızı nemlendirmek için hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.
  26. Emziren kadınlar için göğüs ucu kremi:Hindistan cevizi yağı doğal olduğu için hiç teredddüt etmeden kullanabilirsiniz.
  27. Masaj Yağı :Hindistan cevizi yağı masaj sırasında kullanmak için çok idealdir.Hem çok yağlı değildir hem de çok güzel bir kokusu var .
  28. Vücut nemlendiricisi:Vücudunuza direk olarak sürebilirsiniz.Harika bir nemlendirici.
  29. Güneş sonrası kremi :Güneşlendikten sonra hindistan cevizi yağı sürün cildiniz nemlenecektir.
  30. Yüz nemlendiricisi :Yüzünüzü temizledikten sonra ince bir tabaka halinde sürüp yüzünüzü nemlendirebilirsiniz.
  31. Banyo Suyuna karıştırın:Küvetinizi doldurduktan sonra 1/4 kap suyunuza karıştırın cildiniz suyun içinde nem kazanacaktır.
  32. Bronzlaştırıcı :Bir sprey şişesinin içine koyarak kullanabilirsiniz.
  33. Kurumuş ayaklar :Kurumuş ayak ve topuklarınıza himalaya tuzu ve hindistan cevizi yağını  karıştırarak peeling yapabilirsiniz.
  34. Dirsek nemlendirici:Kuruyan dirseklerinizi hindistan cevizi yağı ile nemlendirebilirsiniz.
  35. Saç maskesi :Bir miktar hindistan cevizi yağını saç diplerinizden saç uçlarına kadar iyice yedirerek sürün.Sonra bone ile bütün gece bekletin.Ertesi gün yıkadığınız da saçlarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
  36. Uçuşan ve  şekle girmeyen şaçlar :Bir miktar saçlarınıza sürdüğünüzde kolayca şekle girdiğini göreceksiniz.
  37. Elektriklenen saçlar  :Elinize bir miktar alarak saçlarınızı yatıştırın.
  38. Şekilsiz bukleler :Bir miktar hindistan cevizi yardımıyla buklelerinizi şekillendirin.
  39. Ev yapımı diş macunu :Hindistan cevizi yağını eşit miktarda karbonat ile karıştırın dişlerinizi fırçalayın.
  40. Aromaterapi :Hindistan  cevizi yağının yatıştırıcı özelliği size kendinizi iyi hissetmek  için yardımcı olacaktır.
  41. Metabolizma hızlandırıcı :Her gün alacağınız iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağının metabolizmayı hızlandırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
  42. Tiroid için destekleyici  :Düzenli olarak kullanıldığında sağlıklı tiroid bezlerinin işlevselliğini gerçekleştirmektedir.
  43. Enerji verici :Marketlerde satılan enerji içecekleri yerine kahvenize koyacağınız bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı enerji düzeyinizi yükseltecektir.
  44. Ağız sağlığı :Dişlerinizi fırçalamadan on dakika önce bir miktar hindistan cevizi yağını ağzınızda gezdirin.Ayrıca çürüklere de iyi  geliyor.
  45. Akneleri yok etmek için :Hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağını karıştırıp cildinize sürün.
  46. Kızartma tavalarınızı korumak için :Hindistan cevizi yağını tava ya sürüp 250 derece fırında biraz bekletin.Böylece tavalarınızda koruyucu bir tabaka olacaktır.
  47. Küçük ev aletlerinizde vidaları yağlamak için kullanabilirsiniz:Ben şahsen denemedim ama kullananlar varmış.
  48. Evcil hayvanlarınızı besleyin:Hindistan cevizi yağı sadece insanlar için değildir.Evcil hayvanlarınıza enerji vermesi  için yemeklerine veya mamalarına karıştırabilirsiniz.
  49. Kedinizin patisine sürün :Harika bir nemlendirici.Onların da nemlendiriciye ihtiyacı var.Hep kendimizi düşünmeyelim dimi ?
  50. Yavru köpeğinizin dişlerini fırçalayın:Yavru köpeklerin ağız sağlığı için bir  miktar hindistan cevizi yağı ile dişlerini fırçalayabilirsiniz.Ayrıca tadını seviyorlar.